Om Professionell Demolering

Professionelldemolering.se är den enda websajten i Norden som renodlat publicerar information om håltagning, rivning och återvinning inom byggindustrin. Hemsidan uppdateras varje vecka med senaste nytt och har som informationsbas innehållet i den tryckta branschtidningen Professionell Demolering. Professionell Demolering, som grundades 1995, distribueras idag till professionella aktörer inom rivning, håltagning, återvinning, bygg & anläggning, sanering, vattenbilning, etc. Tidningen har idag en upplaga på drygt 5500 ex och utkommer kvartalsvis.

Som besökare på våra hemsida och/eller läsare av Professionell Demolering välkomnar vi Dig att sända in redaktionella texter, bilder, pressrelaser om nyheter eller händelser inom branschen.

Är du intresserad ber vi dig att ta kontakt med våra redaktörer eller annonssäljare.

Välkommen till en värld av professionell demolering.

Bästa hälsningar
Professionell Demolering
Jan Hermansson
Chefredaktör

Sebro Maskin säljer Socomec bilningshammare i Sverige

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:57

Trelleborgsbaserade Sebro Maskin säljer bilningshammare från Socomec.

Hilti lanserar borroboten Jaibot

Hilti lanserar borroboten Jaibot

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:56

Jaibot är en semiautomatisk borrobot som omvandlar den digitala ritningen till fysiska borrhål ute på arbetsplatsen. Roboten är batteridriven och styrs via wifi/mobil uppkoppling.

Husqvarna Group ser en stor potential inom segmentet golv och ytbehandling

Husqvarna Group ser en stor potential inom segmentet golv och ytbehandling

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:55

Husqvarna Construction tar nu ett målmedvetet och massivt grepp om den globala ytbehandlingsindustrin med bland annat de senaste nyheten om att förvärva Blastrac Group. Företaget har under åren gradvis ökat sin närvaro inom denna sektor. Professionell Demolering träffade nyligen Husqvarna Constructions Vice President Concrete Surfaces & Floors, Stijn Verherstraeten, som berättar om företagets satsning.

Kartan för slipning och polering av betonggolv skrivs om igen

Kartan för slipning och polering av betonggolv skrivs om igen

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:52

Även om Corona-pandemin har tagit udden av flera affärssektorer inom byggbranschen, är det fortfarande fortsatta framsteg avseende både produktutveckling och affärstransaktioner när det gäller golvbearbetningssektorn. Den senaste stora skrällen är att Husqvarna Group har för avsikt att förvärva amerikanska Blastrac Group.

Den mångsidiga teleskoplastaren

Den mångsidiga teleskoplastaren

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:49

PD presenterar i den här temaartikeln nya teleskoplastare på den svenska marknaden. JCB introducerar nu sin första elektriska Loadall-modell. Scandlift/GTS har från och med i augusti 2020 börjat marknadsföra DIECI:s program av stela och roterande teleskoptruckar. Andra nyheter kommer från Merlo och Manitou med flera.

Undvik kostsamma driftstopp

Undvik kostsamma driftstopp

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:46

Nu kan den som har en verkstad förebygga kostsamma driftstopp med hjälp av Hydroscands nya tjänst - SlangExpress Verkstadsöversyn. Tjänsten innebär att Hydroscands servicetekniker kontrollerar verkstadens alla slangar och kopplingar – innan olyckan är ett faktum.

Henric Andersson vd och koncernchef för Husqvarna Group

Henric Andersson vd och koncernchef för Husqvarna Group

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:45

Sedan 2 april i år har Henric Andersson efterträtt Kai Wärn som vd och koncernchef för Husqvarna Group. Henric Andersson var tidigare vd för Husqvarna Construction Division och efterträdde Anders Ströby.

Undvik kostsamma driftstopp

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:44

Nu kan den som har en verkstad förebygga kostsamma driftstopp med hjälp av Hydroscands nya tjänst - SlangExpress Verkstadsöversyn.

Grattis till två svenska superföretag i vår bransch

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:43

Håltagaren BMJ i Edsvalla och leverantören Drome i Dalstorp har utsetts till gasellföretag och superföretag respektive superföretag i Dagens Industris, Bisnodes och Veckans Affärers olika mätningar.

Husqvarna lanserar ny serie golvslipmaskiner

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:42

Husqvarna Construction Products lanserar en komplett serie med åtta helt nya golvslipmaskiner. Serien har utvecklats med användaren i fokus med målet att säkerhetsställa ett smartare sätt att arbeta.

Två nya Steelwristfästen för de minsta grävmaskinerna

Två nya Steelwristfästen för de minsta grävmaskinerna

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:41

Steelwrist utökar sin produktportfölj med ett stålgjutet TCX S30-180 tiltfäste och ett S30-180 snabbfäste för de minsta grävmaskinerna. De kan levereras med semiautomatisk eller hydraulisk låsningsfunktion.

Midhage öppnar komplett produktportal

Midhage öppnar komplett produktportal

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:40

Nu presenterar Jack Midhage AB en produktportal på sin hemsida där deras avtalskunder bland annat kan hitta information om alla artiklar, göra beställningar och se historik.

Open-S – en bra lösning för maskinägaren och branschen

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:21

Vi vill göra några viktiga förtydliganden kring Open-S och bemöta kommentarer från bland annat Åke Soneruds öppna brev.

OilQuicks öppna brev och Open-S svar till maskinentreprenadmarknaden

OilQuicks öppna brev och Open-S svar till maskinentreprenadmarknaden

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:19

Med anledning av det nya öppna standarden Open-S har tillverkaren OilQuicks styrelseordförande Åke Sonerud kommenterat den ny standarden i ett öppet brev som vi här nedan publicerar i helhet. Open-S initivativtagare har också replikerat på det öppna brevet vilket går att läsa på följande sida.

Open-S – den öppna standarden för helautomatiska snabbfästen

Open-S – den öppna standarden för helautomatiska snabbfästen

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:16

I oktober lanserades Open-S – en standard för helautomatiska snabbfästen för grävmaskiner. Maskinförare kan kombinera maskinfästen, tiltrotatorer och redskap från olika tillverkare som ingår i standarden och vara trygga med att dessa är kompatibla med varandra. Produkter som följer standarden är märkta med ”Open-S”.

Håltagningsspecialen 2020

Håltagningsspecialen 2020

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:14

Året 2020 går till historien. Aldrig har världen upplevt något liknande, i alla fall inte sedan spanska sjukan i början av 1900-talet då läget var betydligt värre. Men Corona-pandemin har satt tydliga avtryck på alla människor och alla branscher. Även håltagningsbranschen har påverkat om än ganska varierat över landet.

Leif Karlsson rullar ut Italmeks sortiment på den svenska marknaden

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:11

Nu kommer Leif Karlsson med Italmeks sortiment av rivnings- och sortering och skrotverktyg till den svenska marknaden. Han vill särskilt slå ett slag för rälsknäcken IRC35.

Nya modeller av skrotsaxar

Nya modeller av skrotsaxar

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:09

I sista utgåvan av Professionell demolering på året publicerar tidningen alltid sin temaartikel om nya modeller av skrotsaxar som släppts på marknaden under de senaste 12 månaderna. Även i år har det dykt upp några nyheter.

Kenth Elfström (1948-2020)

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:07

Professionell Demolerings redaktion har nåtts av den tråkiga nyheten att ännu en kämpe inom den svenska håltagningsvärlden, Kenth Elfström, har lämnat oss.

Karin Falk ny President för Construction Division

Karin Falk ny President för Construction Division

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:06

Karin Falk har utsetts till ny President för Husqvarna Construction Division och tar även plats i ledningsgruppen för Husqvarna Group.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×