Återvinning


Nya kraftfulla mobila maskiner för återvinning av rivningsmassor

Nya kraftfulla mobila maskiner för återvinning av rivningsmassor

Publicerad 17/5 kl. 11:09

Återvinning av allt tänkbart och framförallt rivningsmaterial har aldrig varit hetare och produktutbudet är stort. I den här artikeln hittar du de senaste nya mobila krossarna och shreddrarna.

Mobila krossar och siktar

Mobila krossar och siktar

Publicerad 6/7, 2021 kl. 14:06

Inom branschsegmentet mobila krossar och siktar rullas flera nyheter ut på marknaden och in på arbetsplatser i flera olika länder – från Finland hela vägen till Israel.

Sennebogen 355E på återvinningscentral i Kristianstad

Sennebogen 355E på återvinningscentral i Kristianstad

Publicerad 6/7, 2021 kl. 10:18

På Ängamöllan utanför Kristianstad växer återvinningscentralen Returum fram, präglad av hållbarhets- och miljöfokus, samt effektivt utnyttjande av utrymmet. Som en del i att uppnå detta har de investerat i en Sennebogen 355E teleskoplastare.

Trevi Benne, en strävsam pionjär trots snart 30 år på marknaden

Trevi Benne, en strävsam pionjär trots snart 30 år på marknaden

Publicerad 29/3, 2021 kl. 15:02

Det hela började i Italien i början av 1990-talet när en far och hans tre söner lade grunden till vad som idag är Trevi Benne S.p.A. - ett företag som årligen omsätter 30 miljoner euro och som producerar en rad olika hydrauliska redskap med 80 procent exportandel. Trevi Bennes maskinburna verktyg för rivning, återvinning och sortering har sålts på den svenska marknaden av Andersen Contractor sedan 2002.

Nya elhybrider från Rubble Master

Nya elhybrider från Rubble Master

Publicerad 23/12, 2019 kl. 13:22

Rubble Master introducerar en ny el-hybridkross och ett nytt el-hybrid-sorteringsverk. De två nya innovationerna ingår i RM GO! Next, en lösning för smidig kommunikation maskin till maskin och människa till maskin.

Årets miljöpris till Amanda Borneke

Årets miljöpris till Amanda Borneke

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:22

Företaget CS Riv & Håltagnings kvalitets- och miljöansvariga Amanda “Rivjärnet” Borneke tog hem Årets Miljöpris på Betonggalan i november.

IPE – specialisten på verkyg för skrothantering

IPE – specialisten på verkyg för skrothantering

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:59

Redskapsföretaget IPE Göteborg AB ligger i Stora Höga strax norr om Göteborg. Sedan 80-talet är företaget distributör av LaBountys sortiment av återvinningsredskap - framför allt då skrotsaxar - i Sverige, Norge och Danmark.

Rubble Master i London

Rubble Master i London

Publicerad 29/5, 2018 kl. 15:23

Att minska buller, damm och utsläpp är huvudmålet för London Borough of Camden och dess rena lufthandlingsplan, särskilt när det gäller byggnads- och rivningsarbete.

Sandvik Construction lanserar nya QA335 Doublescreen

Sandvik Construction lanserar nya QA335 Doublescreen

Publicerad 21/10, 2015 kl. 15:12

QA335 Doublescreen har flera utmärkta funktioner för enkel drift och effektivitet. Det inkluderar till exempel ett användarvänligt elektriskt kontrollsystem med sekvensstart, hydraulisk siktseparation som underlättar vid byte av siktmedia, och en bränsleeffektiv motor på 74,5 kW.

Flexibilitet och prestanda

Publicerad 21/10, 2015 kl. 15:09

Redan tidigare har QI440 visat sitt värde med utmärkt produktform, hög produktivitet och enkel manövrering. Den nya modellen, Premium QI441, ger kunderna oöverträffad flexibilitet i såväl primär- som sekundärkrossning

Mobil återvinningsutrustning, evolution steg för steg

Mobil återvinningsutrustning, evolution steg för steg

Publicerad 18/5, 2015

En gång arbetade jag för ett företag med ganska strikta definitioner på detta område. Mobil innebar hjul eller larvband. Portabel innebar ben eller medar. Men båda kategorierna var naturligtvis transportabla. I det här fallet ska vi göra det enkelt: om det kan flyttas med relativ lätthet, betraktas det som mobilt.

Krossat, siktat, klart och nytt

Publicerad 26/6, 2014

Att krossa, sikta och återvinna rivningsmassor har definitivt ökat I popularitet sedan det trevande 1990-talet. Nu lönar det sig äntligen att återvinna men det krävs lite planering och rätt tänkande från entreprenörerna som ger sig in i det här gebitet. Det finns idag ett stort antal tillverkare som är verksamma inom sektorn utrustning för återvinning. I den här artikeln skummar vi igenom vad som är nytt på marknaden.

Globax investerar i Sveriges första krossverk från Gasparin

Publicerad 30/1, 2013

Rivningsentreprenören har investerat i ett krossverk från Gasparin. Maskinen levererades under hösten och sattes omedelbart i drift. Återförsäljare i Sverige för Gasparin är företaget Andersen Contractor AB.

Andersen expanderar!

Publicerad 21/5, 2012

Andersen Contractor AB med huvudkontor i Örsundsbro är en av landets mest kompletta leverantörer av utrustning för rivning, skrot, hantering och återvinning. Sedan början av 1990-talet har man levererat skräddarsydda lösningar i nära samarbete med sina kunder. Nu laddar man upp med en hel radda nya produkter för att göra entreprenörens arbete effektivare och mera lönsamt.

Konkurrensen hårdnar pålarvbandsburna verk

Publicerad 18/5, 2011

Utvecklingen mot mobil krossning, sortering och återvinning växer och är en fortsatt pågående trend. På mässan ConExpo i Las Vegas tidigare i år visades återigen att de etablerade tillverkare utformar nya enheter med alla sorters nya funktioner men det finns också ett stort gäng nya tillverkare. I synnerhet vill även amerikanarna hoppa på tåget och prova sin lycka. Det lär inte bli lätt men de försöker ändå. Det som enkelt kan konstateras är att konkurrensen är stenhård och den fortsätter att hårdna.

“SUPERDISTRIBUTÖREN”

Publicerad 10/12, 2010

Fredheim Maskin AS i Skiptvet, Norge är ett företag som gått med raketfart sedan det grundades 1998 av Per Fredheim. Företaget arbetar framförallt med försäljning av maskiner och utrustningar för krossning, återvinning, siktning och sortering.

“LÖNAR SIG ÅTERVINNING?”

Publicerad 30/3, 2009

Återvinning av rivningsrester har under åren varit en ganska komplicerad fråga och väldigt svår att sammanfatta. PD har tjatat och skrivit i ämnet otaliga gånger. Men inte ens vi som branschtidning har riktigt fått kläm på vad som gäller. Idag har snacket kring återvinning av rivningsrester minskat en hel del tack vare att våra rivnings- och återvinningsentreprenörer börjar hitta former för att göra det lönsamt. Men det har inte varit lätt att nå dit och det har kostat pengar både för tillverkare och entreprenörer.

Sveriges “Mister Recycling” är dansk!

Publicerad 30/3, 2009

Svend M. Andersen är en av de absoluta pionjärerna på den svenska bygg- och anläggningsmarknaden då det handlar om mobil krossutrustning för återvinning av rivningsmaterial, asfalt m m. Svend är född i Danmark men har bott och arbetat i Sverige sedan slutet av 1980-talet.

“En slagkross bör väga minst 30 ton för att löna sig”

Publicerad 30/3, 2009

Biocare Svenska AB, lite av uppstickare inom utrustning för återvinning, men ändå med lång erfarenhet inom området.

Kleemann och Rockster från Krossia AB

Publicerad 30/3, 2009

Maskinia AB har med dotterbolaget Krossia AB gjort en ordentlig och renodlad satsning på maskiner och utrustningar för bergkrossning och återvinning av byggnads- och rivningsrester. Produktansvarig i Krossia sedan 2007 är krossningsveteranen Lars-Gunnar Ström.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×