Nya säkerhetslösningar från Oilquick

Publicerad 7/4, 2020 kl. 16:45

Oilquick erbjuder sedan fem år tillbaka OQ LockSupport, ett elektroniskt övervakningssystem för grävmaskiner.

Nu lanseras OQ LockSupport 2.0 som erbjuder nya sensorer, bättre kablage och helt ny mjukvara. OQLS guidar föraren igenom hela redskapsbytesprocessen, standardiserar manövreringen av låsfunktionen och ger föraren information över en hyttpanel. OQLS finns även för två snabbfästen i “sandwichutförande”, det vill säga över och under tiltrotatorn.

Nu har OilQuick även tagit fram en innovativ fallsäkring, OQSH, som förhindrar farliga tapp av redskap runt maskinen. Vid slarvig eller felaktig koppling av föraren så fångar OQSH:s säkerhetskrokar redskapet. Man kan jämföra OQSH med ett säkerhetsbälte i en bil, som automatiskt träder i kraft vid tillbud och risk för personskada.

Som ytterligare ett komplement har OilQuick också tagit fram en mekanisk låsindikator, MRL, som ger föraren klart besked om fästets låskolvar är i låst eller olåst läge. Observera att MRL visar att redskapet är riktigt kopplat och låst enbart när låskolvarna är i rätt position under grindaxeln. OQLS, OQSH och MRL är fristående säkerhetslösningar som kan användas fristående eller i olika kombinationer med varandra.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×