Nya maskiner och verktyg för slipning och polering av betonggolv

Publicerad 23/12, 2019 kl. 14:18

Under året som gått har många nya produkter för slipning och polering av betonggolv lanserats.

Under året som gått har PD skrivit löpande om nyheter som HTCs nya "Start & Grind" -serie med mindre golvslipar och dammsugare, Scanmaskin nya World Series och modell 32, Husqvarnas nya slipmaskiner med mera. I följande tema hittar du en rad andra nyheter.

 

Nya "Scoots" från Au Tour du Beton

Au Tour du Betons bushhammering Scoot gör det möjligt att omvandla en slipmaskin med variabel hastighet till en bushhammer-maskin genom att installera systemet på slipmaskinen och skruva på bush-plattan. Systemet är enkelt att installera på en Ø180mm maskin med variabel hastighet och är utrustad med ett främre och bakre handtag, med hjul som ger stabilitet och höljet har ett utlopp för anslutning till en dammsugare. Scoot möjliggör användning av Ø120mm eller 155mm bushhammer-plattor beroende på önskad finish, med Au Tour du Beton som erbjuder flera modeller av handhållna bushhammerplattor med livstidsgaranti. 

www.autourdubeton.com

 

Flera nya produkter från Blastrac

På bauma lanserade Blastrac många nya produkter inklusive en ny storskalig åkbar golvslip, BMG-2200, som är designad för stora horisontella ytor. Med två drivhjul monterade på framsidan och ett svängbart hjul på baksidan gör detta maskinen manövrerbar både på och utanför arbetsplatserna. Operatören har armstöd på båda sidor, tillsammans med joysticks, tryckknappar och en pekskärm. De tre kraftfulla sliphuvudena BMG-780PRO ger maximal täckning och effektiv fördelning av sliptrycket på varje enskilt huvud, vilket innebär att varje sliphuvud kan manövreras individuellt. Maskinen levereras som standard med variabel sliphastighet, rotationsriktning och ett oberoende upphängningssystem.

BMG-2200 har också variabelt sliptryck och är utformat med ett integrerat kraftfullt dammuppsamlingssystem med HEPA 14-filter, vilket gör BMG-2200 praktiskt taget dammfri. Detta kraftiga dammuppsamlingssystem är utrustat med ett automatiskt rengöringssystem för pulsfilter, 'Longopac', och levereras som standard med en föravskiljare.

Det nya multitaskfordonet BMR-75D har ett förbättrat problemfritt hydrauliskt drivsystem som ger bättre produktivitet vid rengöring och beredning av betong- eller stålytor. BMR-75D är idealisk för skeppsdäck, parkeringsgarage, broar, vägar och lagergolv. Alla Blastrac cyklontekniska ytrengöringsmaskiner är konstruerade för att djupt rengöra utomhusytor effektivt och på ett miljövänligt sätt. Ett multipatenterat rengörings- och återvinningshuvud rengör och tar bort uppbyggnad utan skador på ytan. Cyklonrengöringshuvudet ger hög hastighet i luftrörelsen för effektiv återvinning av avfall och vatten, utan avströmning eller spill och inget behov av ett externt vakuumsystem.

Blastrac har också utvecklat ett nytt sortiment av enfasiga dammsugare. Med denna nya linje syftar Blastrac till att möta kundernas förväntningar från en industriell dammsamlare, professionellt slutanvändarperspektiv. Dammsamlaren är utrustad med ett M-klass eller H-klass certifierat Longopac-säcksystem för små eller stora arbetsplatser för att möta alla behov. Den nya linjen syftar till att erbjuda ett komplett utbud av små, kraftfulla och högkvalitativa dammsamlare, alla utrustade med ett säkert säcksystem som skyddar operatörernas hälsa och sparar tid på arbetsplatser (Longopac-systemet).

www.blastrac.com

 

"Start & Grind" utökas med HTC 510

I januari 2019 lanserade HTC en helt ny rad golvslipare och dammsugare med fokus på användarvänlighet och ergonomi. Denna Start & Grind-linje kompletteras nu med en ny golvslip - HTC 510 - vilket ger den totala fyra slipmaskiner och fyra dammsugare. Den nya HTC 510 är en kraftfull planetväxlad golvslip med tre roterande sliphuvuden, vilket gör den till en mångsidig slipmaskin som passar för många olika applikationer. Den kan användas för allt från stripper till slipning och polering av betong, natursten och trä. Golvslipen finns både i enfas- och trefasmodell, från 2,2 kW upp till 4,0 kW, med en slipbredd på 515 mm. En stor fördel med HTC 510 är maskinens sliphuvud, som är hermetiskt tätat, vilket gör den helt dammsäker. Detta ger enastående skydd mot damm och fukt och ökar livslängden för de slutna komponenterna avsevärt. Precis som med de andra slipmaskinerna i linjen kan HTC 510-chassit enkelt lossas (och fällas upp) från motorn före transport. Det är en robust, stark, mångsidig och ergonomisk maskin för professionella användare som snabbt och effektivt slipar och polerar små till medelstora områden.

www.htc.com

 

Golv-stripper från Janser

Jansers nya "Junior" -modell väger 420 kg och använder en egenutvecklad drivkonstruktion som gör det möjligt att placera frontplattan och verktygen manuellt under drift. Tack vare dess justerbara vinkel kan bladet ställas in på en plattare eller brantare vinkel under golvbeläggningen. Den frambyggda konstruktionen lägger tyngdpunkten under själva plattan. I kärnan hos Junior är konstruktionen av motor och hydrauldrivning med vilket det främre verktyget också kan styras. Om basplattan sänks maximalt kan bladet nå längre under golvbeläggningen som är särskilt lämpad för borttagning av elastiska beläggningar. Juniors basvinkel och lutningsvinkel, såväl som frontplattans placering, kan justeras via en spak nära sätet under drift. Med sina smala mått på 1 300 mm x 600 mm x 1 000 mm kan Junior transporteras i mindre fordon. Driften underlättas via en kraftkabel som hålls på säkert avstånd till hjulen eller hålls ovanför maskinen i smala utrymmen med hjälp av en styrskenor. 

www.janser.com

 

Schwamborns nya slipmaskiner

Schwamborns nya DSM 250-kantslipmaskin har ett svängbart sliphuvud. Med variabel hastighetskontroll och vattentank möjliggör den nya DSM 250S polering av designbetong eller terrazzogolv genom våtslipning. Dessutom, med DSM 250P, har Schwamborn lanserat en bensindriven motor som är optimerad för avlägsnande av spårmarkeringar och parkeringsmärken, liksom för mindre utomhusslipningsjobb, oberoende av någon lokal strömförsörjning.

En annan nyhet från Schwamborn är DSM 450, en slipmaskin för medelstora områden upp till (ungefär) 500 m². Den helt reviderade modellfamiljen finns nu med eller utan vattentank och som en 230V- eller 400V-variant. Maskinen är utrustad med ett steg mindre hastighetsregulator, vilket gör det möjligt att slipa och designa ner till det färdiga designgolvet. DSM 450 tillåter slipning och polering av betong, natursten, terrazzo, avstrykning och asfalt, avlägsnande av lim och beläggningar samt kit och reglerar bulor effektivt och ergonomiskt. Nya slitstarka hjul lämnar inga spår och det ergonomiska styrhandtaget gör det lättare att styra och manövrera maskinen. Dessutom demonteras det snabbt för enkel transport.

www.schwamborn.com

 

Två nya slipmaskiner från Superabrasive

Superabrasive har utvecklat två nya fjärrstyrda slipmaskiner, L25REU och L32REU, båda en del av Lavina Elite-serien. De har en digital kontrollpanel eller HMI som ger driftsinformation om kraftbelastning och spänningsförsörjning, maskintimmar, timmar per dag, verktygshållarens hastighet / varvtal. Som ett alternativ kan användare välja inställning med verktygsinmatning, hastighetsmatning, vattenförsörjning och ljusaktivering, underhållspåminnelser, lösenordaktivering och avstängning, samt en meny på olika språk. Fjärrkontrollen är lätt, exakt och enkel att använda, med integrerad kartläggning på offset och olika funktioner. Kvarnen kan användas manuellt och i självgående läge och är utrustade med alla nya Lavina Elite-funktioner. Dessa består av dammsäkert sliphuvud, integrerade vikter, tappningssystem, tung driftspump, flytande kjol med en flexibel borste, justerbara LED-lampor, en telefonladdningsstation och kopphållare. De fjärrstyrda sliparna har också inbyggt elektriskt skydd mot överdriven spänning, stora icke-märkande däck och ett tredje hjul för enkel transport.

www.superabrasive.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×