Ny lösning för rivning av ugnsbeklädnad från Brokk

Publicerad 17/6, 2020 kl. 13:17

Brokk introducerar Brokk Descaler, en specialdesignad lösning för att riva ugnsbeklädnad på flera platser i värmetorn vid främst cement- och aluminiumfabriker.

Brokk Descaler har en teleskopbom med bra räckvidd och fjärrstyrd manövrering. Den har en snabb installering och kräver inga byggnadsställningar. Eftersom Brokk Descaler är obemannad kan arbetet börja direkt vid 80°C. Risker såsom fallande rivningsmaterial eller vibrationer blir antingen eliminerade eller kraftigt reducerade. ”Med denna lösning kan vi skydda arbetarna även i värmetorn, där risken för fallande rivningsmaterial är lika uppenbar som i en cementugn”, säger Joakim Furtenback, International Sales Director Brokk Sverige.

Brokk Descaler utvecklades från en Brokk standardrobot och är modifierad för användning i värmetorn utan att kompromissa vad gäller styrka. Teleskopbommen kan förlängas i en eller två sektioner. Brokk Descaler är enkel att förflytta till olika platser i tornet eftersom den kan transporteras i de flesta personhissar. Brokk Descaler kan installeras på mindre än tre timmar och när den väl är installerad kan operatörern övervaka arbetet på avstånd.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×