Ny grävmaskin i mellanklass från Volvo CE

Publicerad 6/7 kl. 10:29

Volvo CE utökar sitt sortiment i mellanklassen med grävmaskinen EC350E, en modell med mångsidighet, effektivitet och produktivitet som gör den till en allroundmaskin, enligt Volvo CEs svenska återförsäljare Swecon.

EC350E har konstruerats för att överbrygga prestandaprofilen mellan grävmaskinerna EC300E- och EC380E från Volvo Construction Equipment, Volvo CE. Den är lämpad för allmänna arbetsuppgifter inom anläggning och har en total höjd på under fyra meter när den är lastad på en trailer, vilket innebär att den kan transporteras utan att behöva tas isär. Föraren kan välja mellan olika funktioner beroende på aktuell arbetsuppgift och preferens, vilket inkluderar prioritet för bom/svängning och bom/körning, så att den ena funktionen kan prioriteras framför den andra. Det går även att justera bomsänkningshastigheten, vilket ger kontroll i arbetsuppgifter som kräver extra precision. Ett utbud av matchande redskap från Volvo finns tillgängligt.

Modellen har även teknik som reducerar oönskade rörelser i bom och skaft, så att stötarna minskar. Comfort Drive Control-tillvalet bidrar till att minska tröttheten genom att låta föraren styra maskinen med rullar i grävspaken istället för pedaler. Det finns anpassningsbara inställningar som inkluderar en funktion med lång tryckning på styrspaken, så att föraren kan ställa in ytterligare en genvägsfunktion. De valbara Dig Assist-apparna används via den 10-tums Volvo Co-Pilot-surfplattan och inkluderar 2D-, In-Field Design- och 3D-programpaket samt vågsystem (OBW). Volvo Active Control automatiserar bom- och skoprörelserna och gör det möjligt för föraren att ställa in begränsningar för sväng, höjd och djup. Grävmaskinen har även fastbultade, halksäkra steg, ledstänger med hög synlighet samt ergonomiska Volvo Care Cab med låg buller- och vibrationsnivå. När det gäller åtkomsten till överbyggnaden innebär trepunktsåtkomsten på höger sida att förarna kan känna sig trygga, enligt Volvo CEs svenska återförsäljare Swecon Anläggningsmaskiner. Den låga maskinhuvskonstruktionen bidrar till god sikt åt sidorna och bakom maskinen från förarstolen. Modellen har även bak- och sidokameror, tillsammans med valbara Volvo Smart View med runtomsikt.

EC350E är enligt Swecon bränsleeffektiv tack vare funktioner såsom Eco-läge, valbart arbetsläge och intelligent elektrohydraulik. D8M Volvomotorn har en märkeffekt på 1600 rpm samtidigt som den levererar högt vridmoment vid låga varvtal, enligt Swecon. Den är utrustad med automatisk tomgångsfunktion och avstängning så att inte bränsle förbrukas i onödan. Med automatisk regenereringsteknik behöver inte maskinen stoppas för att rengöra dieselpartikelfiltret. Dessutom kyls de arbetande (och varma) turboaggregaten tack vare en tillvalsfunktion för fördröjd motoravstängning, som bidrar till att undvika överhettning. Något som bidrar till ökad maskintillförlitlighet är det elektrohydrauliska systemet, som enligt Swecon kräver färre slangar än normalt vilket minskar behovet av kopplingar och minimerar maskinens underhållskrav. Tidsåtgången och underhållskostnaderna minskar enligt Swecon tack vare motorolje- och filterbytesintervall på 1000 timmar, såväl som åtkomst till grupperade filter på marknivå. När AdBlue behöver fyllas på gör spillskyddet att påfyllningen går snabbare och enklare – med mindre risk för spill och därmed korrosion. Volvo CEs utbud av drifttidstjänster inkluderar oljeanalys, Care Inspection och undervagnsinspektioner. Lättlästa rapporter som baseras på CareTrack-telematiksystemet hjälper ägarna att hålla koll på produktivitet, bränsleeffektivitet och maskinens kondition. För Sweconkunden finns även webbappen mySwecon som ger överblick över maskinägandet. I det digitala verktyget samlas tjänster med stöd av de inbyggda systemen som finns i Volvos maskiner och hos Swecon.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×