Ny dumper med Dual View från Wacker Neuson

Publicerad 7/4, 2020 kl. 16:41

Dual View möjliggör en bekväm och snabb växling av stolspositionen genom 180 graders rotation av manöverpanel och stolskonsol.

På detta sätt har användaren alltid god sikt i körriktningen vid transport samt på- och avlastning. 

Dumprarna DV60, DV90 och DV100 med Dual View erbjuder god sikt. Rotationen av stolen och manöverpanelen kan utföras bekvämt från förarstolen via ett enkelt handgrepp. Genom att låsa upp och sedan rotera manöverpanelen bestämmer man sikt- och körriktning. Konceptet optimerar siktfältet i såväl den nya körriktningen som i baskriktningen.

“Genom våra hjuldrivna dumprar med Dual View har vi inom detta område totalt omdefinierat temat säkerhet”, säger Alexander Greschner, försäljningsdirektör Wacker Neuson Group. ”Tillsammans med kunder från olika marknadssegment kunde vi utveckla en lösning som är enkel att hantera och samtidigt har stor betydelse.”

Med stolpositionen ändrar användaren sikt- och körriktning framåt. Föraren styr den hjuldrivna dumpern med basken i körriktningen, på- och avlastning utförs med full sikt över lastområdet och kör (efter 180 graders vridning av stolen) samma väg igen med fritt siktfält framåt, utan att behöva vända fordonet. Därigenom är alltid arbetsområdet i full översikt. Även vid fullt lastad bask förhindras inte sikten. Precis som på en lastbil har föraren flaket bakom sig vid körning. 

För att behålla sikten över basken kan som tillval en backkamera byggas in, skyddad i ramen. Som tillval kan en framåtriktad kamera komplettera den perfekta sikten framåt. Både kameror och display uppfyller den högsta skyddsklassen IP69 (dammtät och skydd mot vatteninträngning) och är därför lämpade för tuffa omständigheter på en byggarbetsplats. 

För intuitiv manövrering av dumprarna med Dual View finns säkerhetsdetaljer såsom den hydrostatiska drivningen, den hydrauliska parkeringsbromsen, liksom manövrering med joystick som garanterar att föraren alltid håller en hand på ratten. Modellerna med Dual View finns utöver varianterna med förarplatstak (Canopy) eller nedfällbar ROPS överkörningsskydd även tillgänglig med förarhytt. Ett robust skyddsgaller på basken skyddar förare och förarhytt för nedfallande material eller skador från grävmaskinen. 

Tack vare midjestyrningen är Wacker Neusons hjuldrivna dumprar manövrerbara och terränggående. De kan användas i oländig terräng. Också fullastad behåller den alltid markkontakt och god dragförmåga, även på ojämnt underlag. En flexibel sidotippbask erbjuder steglös 180 graders tippning, så att materialet kan fördelas exakt. 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×