Ny batteridriven diamantborrmaskin från Milwaukee Tool

Publicerad 17/6 kl. 14:05

Milwaukee Tool lanserar en ny batteridriven lösning som underlättar håltagning, MX Fuel 150 mm diamantborrmaskin. Diamantborrmaskinen ingår i det nya MX Fuel-verktygssystemet och ger kraft nog att borra hål upp till 152 mm i armerad betong.

Den första batteridrivna lösningen i sitt slag kan användas utan nätström vilket enligt Milwaukee Tool gör den till den smidigaste kärnborrlösningen där användaren slipper sladdar och risken att lösa säkringar.

“Håltagning med en kärnborrmaskin är ett arbetsmoment som de flesta yrkesanvändare avskyr – många proffs som vi talade med kände till fall där användaren drabbats av kast vid kärvning eller överbelastning när man pressat för hårt mot verktyget”, säger Henrik Nielsen, Product Manager Milwaukee Tool. ”Vårt mål var att eliminera dessa problem och leverera en lösning som inte bara är säker och problemfri utan även skulle vara tillräckligt kraftfull för att kunna utföra arbetsuppgiften.”

En patenterad slirkoppling och andra generationens Autostop-teknik ger enligt Milwaukee Tool en tryggare borrning med maximal kontroll och minskade kast vid eventuell kärvning. Funktioner som en tryckindikator hjälper användaren optimera borrningshastigheten medan ett LED-vattenpass hjälper till att bibehålla precisionen. Oavsett om MX Fuel-diamantborren används handhållen (MXF DCD150-601) eller monterad på stativ (MXF DCD150- 601 Kit) erbjuds flexibilitet för smidig borrning överallt. Ytterligare en fördel är One-Key som gör det möjligt att spåra diamantborren och få varningsmeddelanden, fullständig inventariehantering och smart maskinteknik.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×