Ny bandgrävare från Komatsu

Publicerad 6/7 kl. 10:37

Komatsu Europe offentliggör lanseringen av den nya bandgrävaren PC2000-11, som har fått en starkare Steg V-motor, ny styrning för motor/hydraulpumpar och högre prestanda.

PC2000-11 har en arbetsvikt på 202 ton och den nya motor/hydraulpumpstyrningen ger, enligt Komatsus svenska generalagent Söderberg & Haak, snabbare lastcykler än PC2000-8. PC2000-11 är lämpad för lastning av 60 till 150 tons tipptruckar och är en maskin för grävning/lastning av schaktmassor, kol eller sten. Motor/transmissionsutrymme har designats för att ge åtkomst till viktiga komponenter, låg ljudnivå i hytten och för att reducera stilleståndstiden vid underhållsservice. "Aktivera det nya ‘Power Plus’-arbetsläget och du får uppleva en häpnadsväckande lastkapacitet”, säger Gregory Peeters, produktchef Komatsu Europe. “För att matcha de extraordinära krafterna är ram, bom, sticka och undervagn förstärkta, allt för att säkerställa livslängden, även under de mest extrema förhållanden.”

PC2000-11 har fått en rymligare och gruvklassad förarhytt. Modellen har även en hydrauliskt aktiverad in-/urstegstrappa, externa nödavstängningskontakter, Komatsu neutrallägesdetektering och Komatsus maskinövervakningssystem KomVision, allt standard. För att öka förarens medvetenhet om tipptruckar eller andra fordon som kommer in i eller lämnar maskinens arbetsområde finns ett 7-kamerasystem som ger 360 graders fågelperspektiv över arbetsområdet via en separat 10,4 tums färgpekskärm. Med Komatsus efterbehandlingssystem uppfyller PC2000-11 Steg V-avgaskraven, utan behov av AdBlue. Komatsu erbjuder även Komtrax Steg V, Komtrax Plus och Komatsu Care underhållsprogram.

Enligt Söderberg & Haak ger PC2000-11 högre prestanda med en produktivitetsökning på upp till 12 procent, vilket enligt dem i praktiken betyder att fler tipptruckar kan lastas per skift. Hydraulsystemet avkänner belastningen i de olika hydraulkretsarna och optimerar hydraulflödet efter rådande behov. PC2000-11 kan ställas in i olika arbetslägen så att maskinens prestanda kan skräddarsys för olika arbetsförhållanden, vilket inkluderar det nya Power Plus-läget. Haak. Kunder kan enligt Söderberg & Haak förvänta sig utökad livslängd för komponenterna på PC2000-11 tack vare kraftigare bomsektion och ram; förstärkt undervagn och centrumram; och underrullar med större diameter och förbättrade tätningar i hydraulcylindrarna. Med de nya tätningarna i grävaggregatets hydraulcylindrar klarar PC2000-11 att arbeta även under svåra förhållanden.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×