Nu har AMAS hittat den rätta siktskopan

Publicerad 22/5, 2019 kl. 11:06

“När man har arbetat i samma bransch i över 30 år vet man genast om en produkt är bra eller i detta fall, riktigt bra”, säger Ulf Dolfei, VD på AMAS Svenska AB, som stolt kan meddela att de förvärvat agenturen för Rotastar siktskopa.

Redan från starten 1987 har AMAS arbetat med sållande och siktande verktyg. 

“Siktning av massor har alltid varit komplicerat, du ska ha ett verktyg som kan hantera en mängd olika material med alla dess olika egenskaper. Vi pratar om att få ut ett önskvärt resultat från massor som kan vara allt från blött, torrt, hårt, mjukt och kletigt.

För det första vill man få ut ett bra material, för det andra måste det gå snabbt och för det tredje ska det vara enkelt för operatören, då får man en bra ekonomi i det. Rotastar siktskopa fixar allt detta tack vare sin unika konstruktion”, säger Ulf.

Det unika med Rotastar siktskopa är dels den extremt stora ovalformade siktytan, i ett steg får man med sig en väldigt stor volym. Men framförallt är det siktstjärnorna som roterar och siktar materialet, de är som namnet antyder stjärnformade och tillverkade i polyuretan vilket gör dem oerhört slitstarka och effektiva men framförallt ger det en bra ekonomi för entreprenören då de är väldigt billiga att producera.

Skopan finns för närvarande i 8 modeller för basmaskiner från 2,2 till 25 ton. Premiärvisning och demonstration blir på MaskinExpo den 23-25 maj.

”Vi är väldigt upprymda över att få visa och demonstrera skopan på MaskinExpo, det kommer bli ett lyft för hela marknaden. Matthew, skopans uppfinnare kommer även han att finnas på plats och svara på frågor för den som är djuptekniskt intresserad”, avslutar Ulf.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×