Nästa generation Pentruder kommer allt närmare

Publicerad 22/5, 2019 kl. 10:51

Snart kommer Pentruders tredje maskingeneration HFi-systemet. Några smakprov visades på mässan Bauma och snart släpps första maskinen.

Vid utvecklingen av den tredje generationen av Pentruders håltagningssystem var tillverkaren Tractive inte intresserad av att göra några kompromisser. “När vi utformade planerna för den tredje generationens håltagningsmaskiner, kallat Pentruder HFi-systemet, definierade vi en uppsättning mycket tuffa mål”, säger Anders Johnsen, som leder Tractives produktutveckling. Ett mycket viktigt mål var att på bästa möjliga sätt respektera kundernas önskemål om maskiner med lägre vikt utan att äventyra prestanda, produktivitet och användarvänlighet.

 

Uppnå tuffa mål

I strävan att nå alla de tuffaste målen måste Tractives utvecklingsgrupp uppfinna och definiera ny banbrytande teknik. “Medan den nuvarande serien av Pentruder HF-produkter är de mest kraftfulla, pålitliga och mest produktiva maskinerna på marknaden, måste de nya HFi-maskinerna utvecklas från ett vitt papper, så att säga. Vi  överför i grund och botten ingen teknik från tidigare generations högfrekvens- eller hydrauliskt drivna maskiner. Varje koncept och detaljdesign måste förbättras betydligt och raffineras. Ett exempel är den nya RS2-väggsågen, som uppfyller lagstiftningskrav, och inte tillåts väga mer än 25 kg, vilket på många ställen är gränsen för enmansoperation.

I nära samarbete med våra nära utvecklingspartners har vårt utvecklingsarbete brutit nya marker ifråga om motorer och deras design”, säger Johnsen. Nya specialkonstruerade motorer och drivenheter ger den nya generationens Pentruder-maskiner ännu högre produktivitet, tillförlitlighet och användarvänlighet än föregående generation. I det nya HFi-systemet erbjuder Tractive en sann modulbaserad framtidsinriktad plattform, där ett litet och lätt kraftpaket driver ett brett utbud av produkter.

 

Konstruerat för att hålla

Tractive vill att såväl nya som äldre Pentruder-maskiner ska fortsätta leverera på högsta möjliga nivå under många år framöver. “Det finns inget mer givande och tillfredställande än att ha en kund som lämnar in en tio eller till och med tjugo år gammal såg för service och sedan se kunden fortsätta att såga med samma utrustning efter servicen. Vi har precis samma designstrategi med det nya HFi-systemet”, säger Johnsen.

Tractive är ett relativt litet, familjeägt företag med en långsiktig strategi. Anders och Ingrid Johnsen, som startade företaget, har en lång historia inom håltagningsbranschen och sedan många år tillbaka arbetar även deras barn i företaget och driver den daglig verksamheten. Kristoffer Johnsen, företagets produktionschef säger: “Vi investerar tungt och sedan långt tillbaka kontinuerligt i avancerad produktionsutrustning för att möta den förväntade försäljningsökningen. Det har definitivt varit den rätta vägen att gå för Tractive att tillverka så mycket som möjligt internt i vår egen verkstad. På detta sätt kan vi hålla full kontroll på kvaliteten. En mycket viktig roll i kvalitetssträvandet spelar också vår kvalificerade och motiverade personal. Med avancerad tillverkningsutrustning och förstklassig personal blir vår produktion mycket effektiv och till våra kunders fördel”, säger Kristoffer.

Marie Peil, marknadschef på Tractive, tillägger: “Ja, vi är väldigt nöjda med den riktning vi valt att arbeta efter under många år nu. Vår strategi är att satsa mycket på utveckling och fortsätta lansera innovativa maskiner för sågning och borrning i betong och andra byggnadsmaterial, med målet att underlätta håltagarens vardag”, avslutar Peil.

www.pentruder.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×