Mobil slagkross spelar en viktig roll för att minska rivningsavfallet

Publicerad 6/7 kl. 11:27

Haga R.O.T. Service AB investerade nyligen i en Rockster R1000S mobilkross för att ytterligare stärka företagets uppdrag inom kvalitetsåtervinning och effektiv återanvändning av rivningsavfall på plats.

Under de senaste 25 åren har Haga R.O.T. Service AB har varit en specialist inom tung rivning, sanering och återvinning. Beläget i södra delen av Sverige, cirka 160 km sydväst om Stockholm, Haga R.O.T. har sina kontor i både Norrköping och Linköping. 70 hårt arbetande medarbetare håller företaget på rätt spår, vilket helt enkelt betyder - gå framåt effektivt. Oavsett projektets storlek får var och en ordentlig vård och uppmärksamhet med hög professionalism. Förutom rivning jobbar Haga R.O.T. även med krossning av asfalt och betong samt återvinning i deras nyöppnade återvinningscenter på Norsholm, strax utanför Norrköping. Ägaren John Torsell såg en Rockster R1000S-slagkross på plats i Österrike och var omedelbart övertygad om att krossen är den rätta för en mängd olika projekt.

Rocksters svenska försäljningspartner Niklas Johansson på Biocare Svenska AB, har introducerat Rockster mobila krossar till Haga R.O.T. med framgång. Företaget har varit i krossbranschen sedan 2008 och under denna tid har de fått värdefull kunskap om vad som fungerar och vad som inte fungerar när det gäller mobila krossar. Båda Haga R.O.T. och Biocare Svenska har en lång historia av att arbeta tillsammans. ”Det finns ett utvecklat förtroende mellan Haga och oss. De vet att de kan lita på vår service och support av högsta kvalitet samt vår expertis på hur man bearbetar material. En av anledningarna till att de valde Rockster R1000S är på grund av vår förmåga att tillhandahålla snabb och effektiva leverans av reservdelar och slitdelar ”, säger Niklas Johansson. "Den stora fördelen med Rockster R1000S är att den inte behöver några transporttillstånd och på grund av sin kompakta storlek under 35 ton är den extremt mobil", säger Johansson.

Östergötland är där Haga R.O.T. gör majoriteten av sin verksamhet, men de är aktiva i hela landet, och att hålla det ekologiska fotavtrycket till ett minimum är av yttersta vikt. R1000S med den senaste CAT Stage V-motorn är det optimala tillskottet till maskinparken men ännu viktigare till deras filosofi. Rockster-krossen är utrustad med C9.3B - den senaste utsläppsteknologimotorn från Caterpillar och krossen drivs med en hydrostatisk drivenhet. Denna typ av drivenhet, jämfört med dieselelektrisk, säkerställer en konstant krossprestanda samt minskad dieselförbrukning. Johannson förklarar: "Med Rocksters hydrostatiska krossdrift förblir dieselmotorn alltid i det optimala varvtalsområdet. Hydraulpumpen anpassar sig bara till krossens kraftbehov, vilket innebär lägre bränsleförbrukning per ton krossat slutmaterial." Dessutom är krossen utrustad med en RVB1700 luftblåsare som blåser bort lätta icke-aggregat som plast, textil, polystyren, trädelar, ytong och liknande material, vilket resulterar i värdefull slutprodukt av högre kvalitet.

R1000S på Haga R.O.T. används främst på rivningsplatser för återvinning av byggavfall som antingen återanvänds på plats eller säljs för andra projekt. Byggavfall involverar ofta stora mängder armerad betong. Som en del av standardutrustningen på R1000S finns en vertikalt justerbar magnetisk avskiljare som effektivt tar bort stål från den krossade betongen, vilket resulterar i renare och mer värdefull slutprodukt. Byggavfallet krossas ner till 0-80 mm eller 0-100 mm. ”Rockster med sitt oberoende siktningssystem, vibrerande matare placerad under krossutloppet, överdimensionerad hängskärm och effektivt konstruerade motoröppningar för enkel serviceåtkomst kryssar helt enkelt alla lådor på vår kunds kross-önskelista”, säger Johannson.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×