Maskinexpo ställer in 2018 och satsar på 2019

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:29

Den ökande konkurrensen mellan bygg- och anläggningsmässor har skapat förändringar. EntreprenadExpo valde att lägga ner till fördel för EntreprenadLive.

Nu meddelar även MaskinExpo att man ställer in sin mässa 2018 och återkommer med full kraft 2019. Nästa vår kommer att bli mässintensiv med Nordbygg 10-13 april och Maskinleverantörernas egen mässa Svenska Maskinmässan mellan 31 maj till 2 juni. 

Årets MaskinExpo var mycket lyckad, väl arrangerad och välbesökt. “Vi vill leverera en lika bra mässa nästa gång, och väljer därför att skjuta upp mässan ett år”, säger mässans marknadschef Carina Tegelberg.

Det var tradition på 1990-talet att köra vartannat år och nu händer det igen. MaskinExpo gör ett uppehåll under 2018 och nästa mässa arrangeras 23-25 maj 2019.

Flera års förändring i mässbranschen har som sagt satt sina spår. Leverantörer av maskiner, redskap och tillbehör klagar på att det startats för många mässor, de är för ofta och det är svårt att bedöma var man ska vara med. Några har redan fallit bort men mässornas snart 35-åriga nestor MaskinExpo har faktiskt lyckats behålla sin särprägel och levt sitt eget liv på STOXA.

“Besökarna uppger gång på gång att de vill se allt på ett ställe och även om vi vet att vi skulle fått ihop ett stort antal utställare och besökare gör vi, just för deras skull, ett uppehåll. De som bokar monter eller tar sin personal till MaskinExpo ska veta att det är en riktigt bra, varierad och magnifik mässa som väntar dem. En FackFolkFest”, säger Carina.

Innan MaskinExpo fattade beslutet undersöktes behov och önskemål i branschen och för- och nackdelar vägdes noggrant. Många varnade för att våren blir kaotisk med två stora mässor veckorna efter varandra.

“Vi har mött besvikelse, men framför allt respekt, när vi diskuterat våra tankar med utställare. Vi vidareutvecklar nu årets succéartade mässa och har totalt fokus på att arrangera ett fantastiskt bra MaskinExpo 2019”, avslutar Carina Tegelberg.

MaskinExpo 2017 arrangerades på STOXA med 273 utställare och totalt 17.479 besökare.

www.maskinexpo.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×