Husqvarna introducerar nya Prime-familjen

Publicerad 17/6, 2020 kl. 13:42

För sju år sedan så tog Husqvarna håltagningsindustrin till en ny nivå genom att lansera sitt första högfrekventa Prime-system.

Mycket har hänt på marknaden sedan dess och nu är det återigen dags för en ny Prime-lansering. Denna gång har fokus varit på att skapa en extremt robust och kraftfull utrustning, utvecklad för krävande arbetsplatser.

Lanseringen inkluderar en ny borrmotor- Husqvarna DM 700 och fyra nya kapar – Husqvarna K 7000, K 7000 Ring (14- och 17- tumsversioner) och K 7000 Chain. Det modulära systemet är helt kompatibelt med äldre Prime-system, vilket gör det enkelt för kunder att uppgradera och expandera sina maskinparker allt eftersom verksamheten växer.

I centrum för lanseringen står nya vattenkylda kraftaggregatet Husqvarna PP 70. Försluten i en IP65-klassad aluminiumkaross som skyddar de inre komponenterna från fukt, stötar och slag. De elektriska anslutningarna och operatörens gränssnitt är också designat för att fungera säkert under svårhanterliga och smutsiga förhållanden.

 “Husqvarna PP 70 har designats för att kunna hantera de tuffa förhållanden som många av våra kunder arbetar med”, förklarar Mattias Holmdahl, Global Product Manager Power Cutters and Power Packs på Husqvarna Construction Products.

 

Flexibel strömförsörjning

När det kommer till strömförsörjning, är Husqvarna PP 70 mer än flexibel. Strömmen anpassas beroende på tillgång, till exempel med 3-fas 200–480 V eller 1-fas 115–240 V (för maximal effekt krävs 3-fas strömförsörjning).

 

Optimerar kärnborrning

Husqvarna DM 700 är utrustad med en högfrekvent permanentmagnetmotor som är totalt underhållsfri. En annan intressant detalj är den nya programvaran för motorkontroll, som fungerar med två-växlad växellåda för att optimera varvtalet för borrar mellan 80 mm till 600 mm i diameter. DM 700 är vattenkyld och har inga luftintagsspår, vilket innebär att den är helt tät mot damm, fukt och smuts. Trots sin höga effekt väger maskinen endast 13,6 kg.

 

Skärdjup på 450 mm

Den nya K 7000-serien stärker Husqvarnas bild som marknadsledande inom handhållen kapning. Sortimentet inkluderar en 16-tums kap, en ring-kap i både 17- och 14-tumsversioner och en kedjesåg med ett fullständigt 18-tums (450 mm) skärdjup. Alla kapar i serien är utrustade med en ny motorstyrning, som bidrar till ett mjukt klingstopp. I samband med lanseringen presenterar Husqvarna även en helt ny serie hållbara diamantkedjor och svärd, som ökar den övergripande prestandan så att användaren kan förvänta sig både bättre skärdjup och en längre livslängd. Det nya sortimentet inkluderar både Guld- och Silver-nivåer för att passa ett brett utbud av applikationer.

 

Kompatibel med äldre Prime-utrustning

Man kan enkelt integrera sin existerande Prime-utrustning med det nya Prime-sortimentet genom att använda adapterkablarna som finns tillgängliga som tillbehör.

www.husqvarnacp.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×