Godkänd Nordbygg-mässa

Publicerad 28/5, 2018 kl. 16:48

Mässan Nordbygg får godkänt som rentalmässa men är svag som mässa för håltagning och rivning.

Nordbygg blev en lyckad tillställning även detta år varande en mässa för byggbranschen i sin helhet. För tidningens del var det som vanligt främst B-hallens utställare som lockade. Här hittade vi i princip alla aktörer som vänder sig till den svenska rentalmarknaden men svagare än tidigare om man pratar håltagning, golvslipning och rivning. Dock var känslan att rentalprägeln på hallen minskat en aning. Det känns också som att andelen utställare för arbetskläder ökat.

 

Föreningsuppslutning

I år hade flera branschorganisationer valt att förlägga sina årsmöten i anslutning till mässan. Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna med den nya gemensamma branschföreningen Byggnadsberedning höll till i Stockholmsmässans konferensavdelning och merparten av mötesdeltagarna besökte även mässan. Rentalföreningarna Hyreskedjan och Swedish Rental Association höll sina möten i Kungens Kurva och fanns också på plats på mässan.

 

En del nytt trots Bauma i antågande

Det visades också en del nyheter på årets mässa även om man redan nu kan märka att det är Bauma-år nästa år och en del tillverkare håller igen en aning. Men några exempel på nyheter var ändå att Husqvarna visade sitt nya sortiment entreprenadmaskiner som man förvärvat från Atlas Copco som exempelvis markvibratorerna, glättare, stampar med mera. Atlas Copco som hade montern mit emot visade delar av sitt sortiment inklusive nyheterna i sin pumpserie Weda. HTC visade en ny lite golvslip i serien Duratiq kallad T5. Mitt emot stod konkurrenten Scanmaskin som passade på att för första gången i Sverige visa nya World Series med många nya intressanta egenskaper. Man släppte också nya verktygsserier. Företagets grundare, Claes-Göran Bergstrand, som numera tagit et steg tillbaka fanns också med i montern. Inte långt därifrån återfanns Pullman-Ermator med flertalet starka och välkända modeller.

En intressant nyhet var den smidiga mixerlösningen för exempelvis murbruk direkt på arbetsplatsen. Produkten kallas Pelican Portamix och säljs av MM Norden AB. Tre trevliga unga tjejer berättade om produkten och demonstrerade hur den funkade. 

Allt som allt blev Nordbygg 2018 en helt godkänd mässa för rentalmarknaden om än inte riktigt lika vass som tidigare. Dock besöktes mässan av hela 48 000 besökare som är drygt tusen fler än mässan 2016.

www.nordbygg.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×