Fredheim och Arema samarbetar

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:13

För att möta den ökade efterfrågan på korttidsuthyrning av sorteringsverk har Fredheim Maskin AS sökt samarbete med uthyrningsföretaget Arema Rental AB.

Att kunna hyra ett sorteringsverk är värdefullt för den som snabbt och flexibelt vill öka sin kapacitet eller bredda sitt utbud. Det har gjort korttidsuthyrning till en växande verksamhet hos Fredheim Maskin AS, som representerar Keestrack i Sverige och Norge. För att möta den ökade efterfrågan har företaget sökt samarbeten med uthyrningsföretag specialiserade på anläggning, återvinning och demolering. Ett resultat av detta är samarbetet med Arema Rental AB.

”Vi vet vad rätt utrustning betyder för produktivitet, lönsamhet och miljö. Därför är det extra kul att Arema Rental gör denna satsning, som hjälper deras kunder att utveckla sina verksamheter”, säger Erik Olausson, Fredheim Maskin.

Arema Rentals första Keestrack blir ett sorteringsverk av modellen K4. Det är en mångsidig grovsorterare med en siktyta på sex kvadratmeter. Sorteringsverket passar bra för naturgrus, matjord, krossat bergmaterial och återvinning. Samarbetet mellan Arema Rental och Fredheim Maskin ger även tillgång till mindre sorteringsverk och transportörer. 

Arema Rental fått ett ökat antal förfrågningar gällande korttidsuthyrning av sorteringsverk.

”Allt fler entreprenörer efterlyser möjligheter att sortera jord- och schaktmassor till önskade fraktioner direkt där massorna uppstår. Sådan hantering ger stora vinster för både miljö, klimat och ekonomi, eftersom det minimerar transporterna både från och till byggplatsen”, säger Anders Hedlöf, vd Arema Rental.

Arema Rental får sin första Keestrack i november. Inför detta utbildar företaget sina tekniker hos Fredheim Maskin och förstärker det egna lagret av reservdelar, filter med mera.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×