Fredheim Maskin AS säljer Keestrack och McQuiad i Sverige

Publicerad 30/3, 2009

Norska företaget Fredheim Maskin AS har tagit över agenturen för Keestrack i Sverige. Svensk samarbetspartner är Björks Maskin i Sundsvall samt att man har egen serviceverkstad i Malung. Fredheim har sålt Keestrack i Norge sedan 2006 och har hittills sålt imponerande 165 maskiner. Nu hoppas man placera Keestrack på den svenska kartan också där hittills endast ett par maskiner är sålda.

Keestrack kross och sorteringsverk säljs numera i Sverige av norska Fredheim Maskin AS. Sedan lanseringen i Norge 2006 har företaget sålt 170 nya Keestrack i Norge. Produkten blev, enligt Fredheim, en succé i Norge så snart den lanserades och finns idag från sydspetsen i Norge till 79 grader nord på Svalbard (värdens nordligaste sorteringsverk enligt Fredheim). Fredheim Maskin AS har varit Dealer of the Year 2007 och i 2008 i Norge.

Kraftig tillväxt
Sedan Fredheim Maskin börjat sälja Keestrack även i Sverige och i början av 2009 förvärvade DA Mattsson i Upplands Väsby en Keestrack och under 2008 Nord Kross AB i Älvsbyn. På Maskinexpo 2009 ställer Fredheim ut Keestracks hela sortiment och besökarna hittar dom i monter R10.
Fredheim Maskin AS är grundades 1998 och har sitt huvudkontor i Skiptvet några mil från den Värmländska gränsen inte långt från Årjäng. Företaget säljer, reparerar och servar maskiner och utrustningar för krossning och sortering och är sedan 2006 norska återförsäljare av Keestrack och McQuaid och som sagt numera även återförsäljare på den svenska marknaden. Keestrack är ett belgiskt fabrikat och tillverkas av företaget med samma namn som ligger ett stycke från Maastrich i Belgien.
Fredheim Maskin AS har upplevt en kraftig tillväxt under de senaste åren och omsatte under 2008 105 miljoner NOK (125 MSEK). Sedan lanseringen av Keestrack 2006 på den norska marknaden har man sålt 170 maskiner. I orten Skiptvet har man 800 kvm lokaler och 9500 kvm mark att växa på.
För försäljningen i Sverige samarbetar men med Björks Maskin AB i Sundsvall. Service och reparation sker vid egen verkstad i Malung. Produkterna lagerförs i Sverige både i Malung och Sundsvall.

Krossar och sorteringsverk
Keestrack har ett brett utbud av maskiner. Sorteringsverken finns i sex olika modeller- man har två modeller av slagkrossar. I sortimentet finns också ett antal olika matarstationer, frontmatare för fartygslastning m m.
Keestrack sorterar betong, asfalt, rivningsmaterial, sprängsten, grov och finkrossat material, grus, jord m.m. Keestrack är ensam på marknaden med lastkännande hydraulikpumpar för reducerad dieselförbrukning, radiostyrning som standard, Cyclonluftfilter, högt lyftbar sikt för byte av siktdukar. Maskinerna kan köras i full produktion med reducerat varvtal på motorn (för reducerad dieselforbrukning), inga stödben på maskinen m m. Eftersom man sålt Keestrack med framgång i Norge under några år vet man att maskinerna klarar de tuffa Skandinaviska förhållandena.  
Till sortimentet hör även McQuiad som är en specialkonstruerad bom, avsedd för användning med hydraulhammare vid stationära och mobila krossanläggningar. Detta för att öka säkerheten och undvika långa driftstopp vid “häng” i krossen. Tidigare användning av grävmaskinens tänder etc. kan nu undvikas.
www.fredheim-maskin.no
www.bjorksmaskin.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×