FRD Furukawa presenterar sin FX-serie på Bauma

Publicerad 22/3, 2016 kl. 14:35

På Bauma 2010 presenterade FRD Furukawa sin FX-serie för första gången som blev en riktigt revolution ifråga om små hammare. FX är en så kallad monoblockhammare utan genomgående bultar, utbytbara delar och minskad bullernivå i jämförelse med tidigare modeller. Går man ännu längre tillbaka har FRD ofta varit först med helt nya hammarkoncept med ökad kraft, mindre buller och damm.

I april är det dags för Bauma igen och den här gången presenterar FRD för första gången fem  nya hammare i FX-serien med arbetsvikter från 69-275 kg. Serien är avsedd för bärare mellan 0,5 till 7 ton. Hammarna är utrustade med ställbar tryck och flöde. FRD säger att hammarna är utmärkta och optimala i samarbete med de bärare de är avsedda för. Som andra modeller i FX-serien kan även delarna i de nya hammarna enkelt bytas ut. De nya hammarna kan fås i tre olika utförande, som standard, ljuddämpad version eller extra ljuddämpad version.

I Sverige säljs FRD av företaget Amas i Enköping som ställer ut på DEMCON i september. Den som besöker Bauma i april rekommenderas att titta in i FRDs monter.

www.amas.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×