Duztech (DZT Europe AB)

Publicerad 2/9, 2010

DZT Europe AB är ett nytt ungt företag som tillverkar och marknadsför dammbekämpningskanoner. Tekniken att med en typ av vattendimma bekämpa dammutveckling vid exempelvis rivningsarbeten utomhus har haft en explosionsartad utveckling både i USA och Europa.

DZT Europe AB med sitt varumärke Duztech är det första företaget i Sverige att börja tillverka den här typen av produkter. Duztech produktsortiment kallas D-serien och omfattas av tre modeller. Produktseriens karakteristika är att den håller en hög kvalitet och prestanda, produkterna är driftsäkra och innebär en minimal inverkan på miljön. Modellbeteckningarna är D30, D50 och D90. Samtliga är ljuddämpade och utrustade med två vattensteg, förebyggande frysskydd, inställbar svängfunktion upp till 350° och kastvinkel upp till 60° samt möjlighet till fjärrstyrning.
Dammbekämpning i rivnings- och återvinningssammanhang är bara två exempel på användningsområde som Duztech är avsedda för. Duztechs produkter är även avsedda för brandbekämpning, bevattning, odörkontroll, virkeshantering m m. Under 2009 tecknade Duztech avtal med Amas Svenska AB gällande försäljning av produktserien i Sverige.
Duztech, som är beläget i Östersund, satsar hårt framåt och har som mål att vara marknadsledande redan 2012. Avsikten är också att öka exporten av produkterna men först ska man erövra den svenska och Nordiska marknaden.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×