Det senaste inom vägg- och vajersågar

Publicerad 7/4, 2020 kl. 16:39

Bland vägg- och vajersågar kommer nu totalt tre nyheter från två olika företag. Tyrolit expanderar sitt vajersågsortiment med två vajersågar. Dessutom lanserar Pentruder en alldeles ny väggsåg anpassad till betonghåltagningsbranschen.

Tyrolit expanderar sitt vajersågsortiment och presenterar den nya WCU17, en lätt och universell vajersåg med ergonomiskt optimerade komponenter och enkel hantering. Det nya vajersågsystemet är designat för en bruttovajerlängd på 17 meter. WCU17 består av tre huvudkomponenter och kan monteras snabbt. Den långa slaglängden i den förenklade vajerlagringen möjliggör maximalt utnyttjande och tillämpning för en maximal strukturstorlek på 12,6 meter. Dessutom säkerställer den Tyrolit-patenterade multihjulsdrivenheten en smidig start av systemet. Liksom flera Tyrolit-maskiner är även WCU17 designad för modulärt bruk. Systemet är kompatibelt med drivenhet och fjärrkontroll till väggsågarna WSE1217 och WSE1621, samt hydrauliska drivenheter från Tyrolit.

“Vår nya WCU17 är en helt annan maskin än vad vi haft innan”, säger Walter Sund, försäljningschef Norden Tyrolit. ”Tidigare modeller är alla byggda runt ett kärnborrstativ, som har sina fördelar men också sina nackdelar. När man här har gått bort från stativet kan man bygga wiresågen runt en centerpelare istället för på framsidan av kärnborrstativet. Detta ger mycket bättre balans i maskinen, som återigen gör den lättare att hantera. Tyrolits patenterade drivsystem, där flera drivhjul kan monteras på en gemensam drivaxel, gör att platsbehovet är mindre än hos konkurrenterna. Detta gör Tyrolits maskiner mycket kompakta.”

Tyrolit introducerar även den elektriska sågen WCE18, den senaste medlemmen i deras vajersågsfamilj. Den kommer från deras amerikanska bolag Diamond Products och är sedan tidigare tillgänglig i USA, men nu är den med sitt CE-godkännande även ute på den europeiska marknaden. Sågen levereras med en extra stor vajerlagring på 15 meter och en kraftfull 18 kW högfrekvensenhet. Denna maskin är främst anpassad för de större och mer krävande jobben. Funktioner inkluderar variabel vajerhastighet på 0-25 m/s, justerbar vajerspänning, en total vajerlängd på 19 meter, högt vridmoment vid uppstart tack vare det stora drivhjulet (Ø 445 mm), sänkt komponentslitage på grund av låg belastning i vajerlagret, en tydlig och användarvänlig styrenhet och vattenkyld högfrekvensmotor.

 

Pentruder 

lanserar nya väggsågen RS2

Ett komplext och omfattande arbete med Pentruders nya teknikplattform för betonghåltagningsmaskiner börjar närma sig sitt slut. Ett av de viktigaste målen när Pentruder RS2 togs fram var att utveckla en väggsåg som väger mindre än 25 kg. EU-regler anger dessutom att detta är högsta vikten för ensamarbete med mobila maskiner. RS2 väger 24,3 kg inklusive en 18 kW motor.

Både drivaggregat och fjärrkontroll är utvecklade av Tractive och partners och är helt anpassade till betonghåltagningsbranschen. Fjärrkontrollen är vattentät, stöttålig, har lång batteritid, tydlig display och säker radioöverföring. Pentpak 3, som driver väggsågen, är även den vattentät och robust. Allt är utvecklat från grunden och bygger på en motor med högt effekt/vikt-förhållande och avancerad styrning av motorn. Verkningsgraden är 93 % vilket möjliggör hög effekt i en kompakt såg.

“Det har tagit längre tid än vi planerat men vi har nått våra högt ställda mål gällande vikt, prestanda och säkerhet”, säger Kristoffer Johnsen, produktionschef Tractive. ”Vi har satsat mycket på driftsäkerhet för både mekanik och elektronik vilket användarna kommer att märka. En utmaning, dock helt nödvändig, har varit att uppnå den högsta EMC-klassningen. Detta kommer att höja driftsäkerheten, särskilt när generatorer används.”

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×