Demtech India tar form

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:40

Det blir mycket svensk teknologi i täten på Indiens första demoleringskonferens i Bombay den 13 november.

Demtech India 2019, Indiens första konferens som behandlar rivning, återvinning, sanering och betonghåltagning med mera börjar falla på plats. Konferensen kommer att hållas den 13 november i Bombay på Hotel Sahara Star som ligger alldeles intill Bombays internationella flygplats. I samband med konferensen kommer Indiens första branschförening för rivning, återvinning, sanering och betonghåltagning att grundas med en stor ceremoni på kvällen den 13 november.

Föreningen, som heter IDA, Demolition Association, är i praktiken redan aktiv och flera lokal möten med entreprenörer har hållits på olika platser runt om i Indien. Mohan Ramanathan, med många år i branschen, är en av initiativtagarna. “Vi har mött ett stort intresse från entreprenörer runt om i landet både till själva konferensen Demtech och till föreningen i sig. Redan idag räknar vi med upp emot 100 medlemmar i föreningen. Det har sedan länge funnits ett stort uppdämt behov för detta, både konferensen och föreningen. Dessutom växer Indien så det knakar just nu och framtidsutsikterna är mycket god”, berättar Ramanathan.

IDA är en av arrangörerna med stöd av företaget Riverbends Publishing samt tidningen Professionell Demolerings internationella systertidning PDi Magazine.

 

Tunga sponsorer

En rad stora välkända aktörer på marknaden har valt att sponsra eventet och faktum är att den blir en stor andel svensk teknologi. Huvudsponsor är Volvo CE. Så kallad Associate sponsorer är Epiroc och Hilti. Nästa sponsorsteg är Affiliate sponsors vilka är Husqvarna, Edifice (ett indiskt rivningsföretag), Pentruder, Shearcore med varumärket Fortress, Brokk och Aquajet Systems. Mohan Ramanathan räknar dock med att det kommer att dyka upp fler sponsorer fram till den 13 november.

 

Table Top Exhibition

Denna gång, som är den första som eventet Demtech arrangeras, kommer man endast att ha en mindre utställningsdel i direkt anslutning till konferensen. Det rör sig om informationsmontrar där utställare har möjlighet att berätta om sina produkter. Dock är utrymmet begränsat och det finns totalt 20 stycken så kallade “Table Top-utställarplatser”. “Vi har medvetet hållit en ganska låg profil vad gäller mässdelen men tanken är att Demtech kommer att hållas varje år och vi hoppas på att göra en större mässavdelning i framtiden. I år kommer konferensen och mässan framförallt vara en viktigt plats för “net-working”, säger Ramanathan.

 

Intressanta föreläsningar

Indien är ett av de mest expansiva länderna i världen just nu och är det sjunde största landet till ytan. Populationen ligger på cirka 1339 miljarder människor. BMP växer med cirka 7% just nu och i landet finns omkring 200 riktigt stora och 120 000 medelstora och små entreprenörer som arbetar med rivning, återvinning, sanering och betonghåltagning. Efterfrågan på dessa tjänster är stor med det behövs mera professionell utrustning att arbeta med. Det är där Demtech kommer in som en viktig del i processen. Eftersom Demtech är en endagskonferens kommer det bli ett späckat program och projektgruppen som arbetar med konferensen arbetar nu intensivt för att färdigställa programmet. Dock finns redan ett preliminärt program. Dagen börjar kl 10.00 med en invigningsceremoni som kommer att ledas av en minister från det indiska parlamentet. Däremot kommer Mohan Ramanathan hålla ett kort välkomstanförande tätt följt av ett tal från PDi Magazines chefredaktör, Jan Hermansson. Dr Gaurav Bhatiani som är bland annat chefekonom på företaget IL & FS, Ltd kommer att redogöra för nuläget och utsikterna inom den indiska ekonomin med fokus på just bygg- och anläggningsbranschen. Det kommer att bli ett antal presentationer från sponsorerna samt redogörelser för olika metoder. Ett antal indiska så kallade praktikfall kommer att presenteras som utbyggnaden av Bombays tunnelbana som genomgår en omfattande utbyggnad. Här har Brokk spelat en viktig roll i arbetet. Man kommer att presentera den omfattande rivningen och demonteringen av Mahatma Ganhdi Sethu Bridge som korsar floden Ganges i Bihar. Brons längd var 5750 m. Det kommer vidare att hållas presentationer av den internationella håltagarförening IACDS ordförande Michael Findeis samt European Demolition Associations sekreterare José Blanco. Dagen fortsätter med en presentation av en avancerad “decommissioning” av ett kärnkraftverk i Rumänen där olika typer av rivningsmetoder användes såsom vajersågning och fjärrstyrda rivningsrobotar. Youssef Hallak från LT Diamond Drilling kommer att hålla i presentationen. Dr Vimal Kumar kommer att presentera arbetet vid Indiens största återvinningsanläggning C-Farm. Tid kommer också att ges till att besöka utställningsområdet, dels genom regelbundna pausar, vid lunch och under en timme på eftermiddagen. Konferensdagen avslutas med en paneldiskussion. IDA kommer därefter att hålla sitt första gemensamma möte innan festligheterna på kvällen tar vid med galamiddag och invigning av föreningen. 

www.demtech.in

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×