DEMCON arrangeras som planerat

Publicerad 7/4 kl. 16:26

Den 24-25 september i år arrangeras branschmässan DEMCON återigen på Infracity i Bredden. Startfältet ser mycket bra ut med det gamla vanliga och härliga gänget av utställare samt några helt nya.

Coronans insvep över Sverige för några veckor sedan satte dock lite grus i maskineriet även för DEMCON men inte av det allvarligare slaget dock. “Läget känns under kontroll och vi har inga planer på att skjuta på mässan i tid. Men ingen vet dock hur utbrottet av Covid-19 kommer att påverka. Många frågor står obesvarade. Om detta drar ut i tid inpå hösten kan naturligtvis även DEMCON vara i fara. Vi har sett många mässor som redan flyttat sina datum. Helt plötsligt har september och oktober blivit heta mässmånader”, säger Jan Hermansson på DEMCON.

Om Sverige följer samma utveckling som i Kina och Sydkorea borde vi att inom en inte alltför avlägsen framtid se en vändning till det bättre.

 

Nordisk final i Tyrolit Cutting Pro Competition

Till arrangörernas stora glädje har Tyrolit beslutat att återigen hålla de nordiska finalen i den internationella håltagartävlingen Tyrolit Cutting Pro Competition på DEMCON. Finalen kommer att hållas på utomhusområdet som vanligt och kommer att locka en hel del deltagare i tävlingen och besökare från övriga nordiska länder. Den slutliga finalen kommer sedan att hållas i Innsbruck den 23 februari, 2021.

 

IACDS återmöte och jubileums-firande flyttas till DEMCON

Med anledning av att den tyska håltagarmässan Bebosa fick ställas in i mars på grund av coronaviruset tvingades även den internationella branschorganisationen IACDS att flytta sitt årsmöte som skulle ha ägt rum i samband med mässan i tyska Willingen. Ett 40-tal medlemmar i den svenska branschföreningen Byggnadsberedning fick tyvärr avboka sin resa till Bebosa. IACDS skulle dessutom firat sitt 25-årsjubileum. Nu har styrelsen för IACDS beslutat att förlägga årsmöte och firande i samband med DEMCON. Detta innebär att ett stort antal delegater kommer till DEMCON för att sammanträda och gå på mässan. IACDS kommer dock hålla sin jubileumsmiddag på fredag den 25 september och inte i samband med Demcon-kalaset. Mässan Bebosa för övrigt kommer att genomföras 15-17 mars, 2021.

 

Utdelning av Svenska Demoleringspriset 2020

I samband med Demcon-kalaset den 24 september i år kommer som vanligt det Svenska Demoleringspriset att delas ut. Alla entreprenörer, tillverkare eller andra aktörer inom den svenska demoleringsbranschen med intressanta bedrifter uppmanas nu att sända in sina bidrag för att nomineras till årets pris. Ansökningshandlingar kan som vanligt laddas ner på länken: https://professionelldemolering.se/pages/view/det-svenska-demoleringspriset. Missa inte den här möjligheten. Kategorierna är som vanligt: Årets rivningsentreprenör, Årets håltagningsentreprenör, Årets rivningsprojekt, Årets saneringsentreprenör, Årets håltagningsprojekt, Säkerhet- och arbetsmiljöpriset, Recycling- och miljöpriset, Vattenbilningspriset, Årets saneringsprojekt, Årets tillverkare/leverantör, Stora innovationspriset för tillverkare/leverantörer och Det Svenska Demoleringsprisets "Honorary Award".

 

Mera demo på utomhusområdet

Startfältet inför årets mässa är gediget och ytorna både inomhus och utomhus är i det närmaste fullbokad med undantag för några montrar. Med anledning av att IACDS förlagt sitt årsmöte i samband med mässan har några ytterligare utställningsytor lagts till i mässans entré då man räknar med att fler utställare från övriga Europa kommer att ställa ut på årets mässa. På utställarplanen intill är alla gula montrar bokade, de gröna är fortfarande lediga och de lila är reserverade ytor.

 

Mer fokus på ordning, reda och säkerhet på årets mässa

Inför årets mässa har en del förändringar införts. Mässan har från och med detta år skärps och mera tydliggjort sin alkoholpolicy. “Vi har alltid haft en tydlig alkoholpolicy men nu kommer vi vara väldigt noga med att den efterlevs”, säger Jan Hermansson. Säkerheten ska alltid vara prioritet nummer ett. Detta har inneburit bland annat tydligare regler runt alkoholutskänkningen samt att antalet ordningsvakter har utökats. Alkohol och byggmaskiner hör inte ihop. På årets utomhusområdet kommer det vara mera aktivitet med en hel del demonstrationer av maskiner från flera utställare förutom att den nordiska finalen i Tyrolit Cutting Pro genomförs i ett stort tält på utomhusområdet. Demcon-kalaset med prisutdelning kommer se lite annorlunda ut i år. Programmet på kvällen kommer att bli lite mera komprimerat och en kortare prisutdelningsceremoni. Vid mässan 2018 blev denna del ganska utdragen. Man uppmanar också från arrangörshåll att festdeltagarna respekterar tiden. Middagsgästerna skall sitta till bords för att hålla tidsramarna. Förra middagen tog det ganska lång tid att få in gästerna från BFBs mingel innan. Man eftersträvar till årets middag att skapa en lugnare stämning så att leverantörer och entreprenörer får tid att prata med varandra. “Ända sedan Demotech-tiden har mässan varit lite av en familjefest. Det är en möjlighet för branschens aktörer att träffas ordentligt. Det handlar främst om att lära sig om nya produkter och metoder men mässan är också viktig rent socialt kollegor emellan. Just detta att många rent ut sagt har kul på mässan och ser fram emot den gör att det kan bli lite för mycket firande. Jag har förståelse för det och det glädjer mig, men det måste hållas på en rimlig nivå för allas trevnad”, avslutar Jan Hermansson.

www.demcon.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×