Cat släpper ny grävmaskin för höga höjder

Publicerad 7/4, 2020 kl. 16:28

Cat 352 UHD Ultra High Demolition är designad för rivning av höga byggnader. UHD-framsidan kan ändras för rak eller böjd bomposition (retrofit) för demolering och schaktning på låg nivå.

352 UHD kännetecknas av ett variabelt underrede och ett Cat Active Stability Monitoring-system som löpande informerar och varnar användaren på ett säkert avstånd. 352 UHD är 28 meter lång upp till själva verktygsfästet och har en horisontell räckvidd på 15,8 meter med ett 3,7 ton tungt verktyg. Dessa kännetecken gör att 352 UHD enligt Cat snabbt kan riva byggnader på åtta eller nio våningar. Underredet är fyra meter för optimal stabilitet vid arbete och tre meter för transport med 600 mm bandplattor. I den raka bompositionen (retrofit) använder sig 352 UHD av en 9,1 meter retrofitbom med ett tillval på 2,9 meter eller 3,35 meter retrofitsticka. Utrustad med en längre sticka och en 3,08 m³ skopa har 352 UHD ett grävdjup på 6,67 meter och en maximal marknivåräckvidd på 11,8 meter.

352 UHD använder sig av Cat C13-motor på 408 hästkrafter (304 kW) som följer EU Steg V/US EPA Tier 4 Final-miljökrav. C13 kan även drivas på biodiesel på upp till B20. Med retrofitbomen kan maskinen användas med maskinkontrollsystemet Cat Grade med 2D, ”swing e-fencing” och Cat Payload vägningssystem ombord. Förarhytten har ett skydd för fallande objekt, så kallat Falling Objects Guard Structure, FOGS, och inkluderar laminerat glas på front och tak med en P5A-rankning. Hytten kan luta upp till 30 grader för bättre uppsikt av rivningsverktyget. Andra funktioner är ett premiumsäte med uppvärmning och nedkylning, samt monitor för sikt. UHD-modellerna kan använda sig av en rivningsverktygskamera som kan installeras av Cat-återförsäljare med ett kit. I hytten kan dessutom varenda joystick programmeras, vilket inkluderar strömläge, respons och mönster. Dessa funktioner kan återanvändas med användaridentifiering. En automatisk, hydraulisk oljeuppvärmningsfunktion gör att systemet snabbt kommer in i användartemperatur och förlänger komponenternas livstid. Filtrets status och underhållsintervaller kan följas i monitorn. Alla bränslefilter kan bytas efter synkroniserade 1000 timmar.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×