Bra stämning på årets Maskinexpo

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:30

Maskinexpo håller ställningarna trots tuff konkurrens och lite bistert väder på årets mässa på STOXA.

På årets upplaga av Maskinexpo, som ägde rum 23-25 maj på STOXA norr om Arlanda flygplats i Stockholm, ställde 222 företag ut. Mässan besöktes av 15056 personer enligt arrangören.

 

Det handlar om uthållighet

Maskinexpo är en mässa med en fantastisk historia som bygg- och anläggningsbranschen har många fina minnen från. För den sektor som tidningen bevakar har dock utbudet av utställare på Maskinexpo minskat en hel del. Det råder ingen tvekan om det. Konkurrensen från andra mässarrangörer är naturligtvis påtaglig. Just därför har Maskinexpo förändrats en del, vilket är en helt naturlig utveckling. Man hittar exempelvis numera fler utställare från park- och grönytesektorerna. Men Maskinexpo är en bra branschmässa som fortfarande har kvar den där härliga känslan av mötesplats och lite av den gamla goda tidens branschfest. Det svänger ganska mycket fram och tillbaka vad gäller mässarrangemang. Nya upplägg kommer och går och det handlar väldigt mycket om uthållighet. Uthållighet är något som Maskinexpo visat tydligt prov på. 1983 arrangerades den första upplagan av Maskinexpo, då på Täby Galopp i Täby. Rekordåren var när mässan arrangerades på Barkarby flygplats och utställarantalet låg en bit över 400 företag och upp emot 30 000 besökare. Det unika med mässan är att den representeras av framförallt många mindre utställande företag som har möjlighet att visa upp sig till en rimlig kostnad. Mässan är också en verkligt utpräglad branschmässa men har kanske under de senaste åren tappat lite vad gäller besökare från rivningsbranschen. Vad gäller betonghåltagning så har aldrig aktörerna inom den sektorn ställt ut på mässan utan det har främst rört sig om leverantörer av tyngre maskiner eller verktyg och tillbehör till tyngre maskiner. Det gällde också i år. Bland leverantörerna av rivningsverktyg och tillbehör ställde exempelvis företag ut som Amas Svenska, Andersen Contractor, Hydroscand, Epiroc genom återförsäljare,  OilQuick, Steelwrist, Kendrill, SMC och Rondellen Maskin med flera. Rondellen Maskin har vi inte berättat om tidigare i tidningen. Ganska nyligen har företaget börjat marknadsföra nederländska tillverkaren Pladdets verktyg för rivning och återvinning. I sin monter på Maskinexpo visade Rondellen Maskin rivningsgripar, pulveriserare, betongsaxar och hydraulhammare från Pladdet. Pladdet är ett beprövat rivningsverktyg ute i Europa men som sagt ganska nya i Sverige. Rondellen Maskin har kontor i Nyköping, Kinna och Landvetter.

Nästa år har tidningen inga uppgifter om att Maskinexpo kommer att arrangeras utan att man brukar göra et uppehåll då Svenska Maskinmässan arrangeras på Solvalla. Datum är satt till 4-6 juni, 2020.

www.maskinexpo.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×