Årets miljöpris till Amanda Borneke

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:22

Företaget CS Riv & Håltagnings kvalitets- och miljöansvariga Amanda “Rivjärnet” Borneke tog hem Årets Miljöpris på Betonggalan i november.

Motiveringen löd: Hon river alla murar, och återbrukar dem också”. Vidare motiverades att Amanda har sett till att det finns upphandlingskrav för återbrukad betong och kvalitetssäkringar för betong som konstruktionsmaterial. Hon har möjliggjort att CS blivit Sveriges första rivningsentreprenör att skriva på färdplanen för en fossilfri bygg- och anläggningssektor. Hon har skapat opinion för dekonstruktion av byggmaterial snarare än demolering. Grattis önskar vi från tidningen Professionell Demolering.

“Priset är verkligen ett kvitto på att ett hållbarhetstänk har en tydlig plats i bygg- och rivningsbranschen. Jag tänker att det kan fungera som en accelerator för att få företag att förstå lönsamheten i att jobba med hållbarhet”, säger Amanda Borneke.

Amanda vann Årets Miljöpris, utsedd av en kunnig och bred jury, men det var inte allt hon vann på Betonggalan. Hon vann också priset för bästa klädsel. Hon äntrade nämligen scenen i en klänning gjord av avfall. Klänningen var tillverkad av spill från knäskyddstillverkning.

“Kvällens ohotade Future-drottning”, sa Betonggalans värd, Roger Andersson.

Det kan nämnas att Amanda också är suppleant i styrelsen för branschföreningen Byggnadsberedning.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×