Amas Svenska AB

Publicerad 2/9, 2010

Amas Svenska AB, med säte i Enköping, känner marknaden framförallt som leverantörer av Furukawas rivningsverktyg och finska ALLUs sikt- och krosskopor. Men återförsäljaren har ett brett produktutbud utöver dessa varumärken säljer och representerar Amas Svenska AB följande produkter: Duztech dammbekämpningsmaskiner, Simex Asfalt och Betongfräsar, M B Krosskopor, Dynaset Hydraulmagneter och Zato stålsaxar.

Merparten av de tillverkare man representerar har lanserat en rad nya produkter under året. Furukawa har utökat sin uppskattade F-serie och så har man lanserat ett helt nytt verktyg som kan komma att revolutionera anläggnings- och rivningsbranschen, den s.k. Xentric Ripper. I nuläget är det lite för tidigt att göra en bedömning av produkten eftersom den ännu inte hunnits testas så mycket av kunderna men det bådar gott.
De stora nyheterna från Amas på DEMCON kommer att vara att man dels är återförsäljare för Duztech dammbekämpningskanoner i Sverige och dels de fem nya hydraulhammarna från Furukawa.
Fem nya hammare
De nya hammarna i Furukawa FX serien är fem till antalet med arbetsvikter på 66kg till 300 kg för minigrävare 0,5 till 7 ton. Furukawa FX har en monoblockscylinder utan sidobultar. Med ökad kraft och sänkt ljudnivå har Furukawa som första Globala producent av hydraulhammare bemött EUs riktlinjer med en betydande minskning av ljud och vibrationer på arbetsplatser. Genom ett samarbete med Tokyo Tekniska universitet har Furukawa presterat en kolossal reducering av ljudnivån på dessa nya hydraulhammare. En helt ny konstruktion av dämpningsmekanismen minimerar rekylen till grävmaskinen men också en drastisk minskning av att vibrationer överförs till maskinisten.
Tack vare den nya hammarkroppen, det slutna höljet med gummitäckta servicepunkter och den nya Globala Patenterade spettlåsningen, har Furukawa kunnat möjliggöra en reducering av ljudnivån med hela 7dB.
Furukawa har optimerat hammarens komponenter genom användning av en ny härdningsprocess vilket bl a ger högre effekt med samma arbetsvikt. Samtliga hammare är utrustade med ventiljusterare vilket medför optimal inställning av hammaren oavsett vilken basmaskin som används basmaskin. Dessa högkvalitets delar försäkrar lång livslängd för professionellt bruk.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×